Tort De Zăpadă, Cu Nucă Şi Cremă De Cafea

Medie
Medie
Multă

Preparare

Frecăm cu robotul untul moale şi două tipuri de zahăr, apoi adăugăm şi ouăle. Adăugăm deodată toată materia uscată, apoi amestecăm bine. Turnăm amestecul într-o formă de tort căptuşit cu hârtie de copt, apoi îl coacem timp de 15 minute la 180 de grade, după care reducem temperatura la 160 de grade şi continuăm să-l coacem timp de circa 40 de minute, până când e gata. Până când se coace blatul, pregătim crema: punem laptele şi smântâna dulce la fiert. Frecăm ouăle cu zahărul, apoi cu amidonul, iar la urmă, adăugăm şi cafeaua. Adăugăm încet laptele, care fierbe, la amestecul de ouă, amestecând continuu, apoi turnăm înapoi totul în vasul în care am fiert laptele şi fierbem, până când obţinem un sos cu consistenţa unei budinci. Cât timp e cald, adăugăm 150 g ciocolată de menaj. Tăiem blatul în trei felii şi-l umplem cu crema. Punem tortul în frigider. Pentru spuma, cu care vom acoperi tortul punem ingredientele într-un vas de metal şi le aducem aproape de fierbere, după care batem amestecul cu robotul, până când se formează o spumă şi se răceşte. Ungem repede tortul cu glazura, apoi o caramelizăm ici-colo cu un arzător de gaz.

înapoi la listă