Tort la rece cu mango

Preparare

Amestecăm toate ingredientele într-un vas. E important să facem acest lucru, ca fulgii de ovăz să se îmbibe cu unt și materia primă să fie bine întrepătrunsă. Cu acest amestec acoperim fundul formei de tort. Punem în frigider.
Mango, zahărul din trestie de zahăr, apa și gelatina le punem într-un vas la fiert și le aducem aproape de fierbere. Le fierbem 5-6 minute, până devin un sos gros din fructe. Amestecăm din când în când, lăsând ușor la răcit, la o temperatură de cca 40 de grade. Într-un vas amestecă brânza dulce de vaci și iaurtul. Turnăm aici și amestecul de fructe, mixându-le cu mixerul.(nu e voie ca amestecul de fructe să fie prea gros, pentru că nu s-ar omogeniza cu amestecul din brânză și smântână). Întindem peste tarta răcită și lăsăm să se întărească 3-4 ore.
Batem frișca foarte bine. Adăugăm restul ingredientelor, amestecăm și întindem peste stratul de iuart din fructe. Mai lăsăm 30 de minute la răcit. Împodobim cu mango, mentă și fulgi de migdale.

Foto: Katalin Sándor

înapoi la listă