Tort Rapid De Ciocolată

Medie
Medie
Multă

Preparare

Amestecăm ingredientele uscate ale aluatului într-un vas şi facem o adâncitură în mijloc. Într-o farfurie, amestecăm ingredientele lichide cu ouăle, apoi le turnăm în adâncitura din ingredientele uscate. Le amestecăm cu o lingură, până obţinem un aluat uniform. Căptuşim o formă de tort cu hârtie de copt, turnăm jumătate din aluat şi îl coacem în cuptorul preîncălzit la 160 de grade, timp de 30 de minute. Facem la fel și al doilea blat. Le lăsăm pe un grătar să se răcească. Pentru cremă, rupem ciocolata în bucăţi şi le punem într-un vas mediu. Încălzim până la fierbere smântâna dulce într-o cratiță medie, apoi o turnăm peste ciocolată. Amestecăm uniform, obţinând un amestec lucios și mătăsos. Punem 200 ml în frigider şi lăsăm restul să se răcească până la temperatura camerei. Aşezăm un blat pe o farfurie sau pe un suport de tort şi-l ungem cu gem de mure. Punem peste gem crema răcită în frigider, apoi aşezăm al doilea blat. Îl ungem şi pe acesta cu gemul de mure şi turnăm puţin din crema care a ajuns la temperatura camerei. Ungem cu această cremă şi părţile laterale ale tortului, apoi punem tortul în frigider câteva minute, ca să se întărească crema. Îl ungem şi cu restul de cremă, fiindcă prima dată a acoperit blatul. Îl lăsăm în frigider până la servire, cel puţin o oră.

înapoi la listă