Tort Tiramisu

Preparare

Adăugăm galbenusurile și 100 ml din lichior peste branza mascarpone, amestecăm, apoi inglobam cu grija compoziția in albusurile batute – dăm deoparte

Amestecăm cafeaua cu apă și 100 ml lichior și le punem într-un bol cu gura largă

Pregătim o forma de tort cu fund detasabil (dacă avem, punem de jur împrejur folie de acetofan)

Scufundam scurt câte un pișcot în acest lichid și îl punem în forma de tort, creand astfel baza tortului

Adăugăm un strat de crema, apoi revenim cu piscoturile

Mai adăugăm un strat de piscoturi, iar ultima treime de crema o punem într-un poș cu dui (sau într-o punga tăiată la colț) și facem gramajoare de crema/moate.

Punem cacaoa într-o sită mica/strecuratoare de ceai și pudram tortul.

Tiramisu este cel mai bun după ce a stat o noapte în frigider.

înapoi la listă