Tort vegan de înghețată cu alune și caramel

Preparare

Măcinăm toți fulgii în robotul de bucătărie, până devin făină. Adăugăm untul de arahide, siropul de arahide și sarea. Mixăm până ce se omogenizează ingredientele. Materia primă obținută o întindem în forma de tort, unde am pus hârtie de copt iar marginile le-am uns cu ulei din nucă de cocos. Punem în frigider pentru 15 minute, ca să se întărească.
Nucile de acaju le ținem în apă timp de 5-6 ore sau le acoperim cu apă fiartă în care o lăsăm să acționeze 20 minute. Strecurăm nucile și le lăsăm la uscat. Le mixăm în robotul de bucătărie alături de celelalte ingrediente până obținem o cremă moale, pe care o întindem pe stratul de jos, deja răcit. Punem compoziția din nou în frigider pentru a se întări și pentru a se răci. Într-un alt vas amestecăm lapte din nucă de cocos, untul de arahide, sarea și zahărul din nucă de cocos. Fierbem puțin și amestecul îl turnăm peste crema rece de acaju. Peste acest strat punem arahide mărunțite și din nou punem la frigider. Pe o baie de aburi omogenizăm ciocolata și laptele din nucă de cocos. Glazura obținută o punem peste prăjitură și întindem în mod egal peste întreaga suprafață. Deasupra mai punem câteva lingurițe de unt de arahide, iar cu furculița facem un vârtej. Mai adăugăm câteva arahide mărunțite și prăjitura o vom pune să se răcească bine.

Foto: Katalin Sándor

înapoi la listă