Emisiune asociată:
Ce Găsim În Frigider?
1. sezon 14. parte
Preparare
Punem laptele şi smântâna dulce la fiert pentru cremă. Batem cu un tel ouăle, zahărul, vanilia şi amidonul, până obţinem o spumă. Când laptele începe să fiarbă, îl scoatem de pe foc şi-l adăugăm încet la ouă, amestecând continuu Adăugăm coaja rasă şi sucul de lămâie. Punem înapoi amestecul în vasul în care am fiert laptele şi amestecând continuu, îl fierbem, până când se îngroaşă, ca o budincă. Îl lăsăm să se răcească. Preîncălzim cuptorul la 175 de grade (nivelul 4 la aragaz). Aşezăm foitajul pe o tavă căptuşită cu hârtie de copt, peste care aşezăm o altă foaie de hârtie de copt şi o altă tavă. Îl coacem aşa 20 de minute. După ce-l scoatem, ridicăm temperatura la 200 de grade (nivelul 6 la aragaz). Scoatem tava şi hârtia de copt de pe foitaj, îl presărăm cu zahăr pudră, apoi îl punem înapoi în cuptor neacoperit, pentru 1-2 minute. Avem grijă, ca zahărul să nu se caramelizeze: dacă începe să devină maronie, scoatem foitajul din cuptor. Mutăm foitajul şi hârtia de copt pe un blat. Când s-a mai răcit un pic, tăiem 8 discuri egale din el. Facem frişcă din 200 ml smântâna dulce şi-l amestecăm cu crema de lămâie răcită. Punem crema în poş şi umplem foitajele. Le decorăm cu zmeură proaspătă. Putem pregăti glazură din sirop de zmeură, sau putem presăra peste ele zahăr tos, pe care să-l caramelizăm.