Trifle Cu Cremă De Marţipan Din Pişcot Sfărâmat

Ușor
Medie
Multă

Preparare

Încălzim cuptorul la 175 de grade. Separăm ouăle. Frecăm gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia cu telul robotului de bucătărie, până când devine alb. Adăugăm făina de migdale şi praful de copt. Batem albuşurile cu un pic de sare, până când obţinem o spumă tare, apoi amestecăm uşor cu crema. Căptuşim o tavă de 20×30 cu hârtie de copt, în care turnăm aluatul. Punem tava în cuptorul preîncălzit şi o coacem (fără să deschidem uşa cuptorului), până când partea superioară nu devine aurie (circa 30 de minute). Scoatem pişcotul din tavă şi-l lăsăm, să se răcească. Încălzim laptele şi smântâna dulce până la fierbere. Frecăm gălbenuşul şi zahărul, până când obţinem o cremă albă, apoi o adăugăm cu lingura la amestecul de lapte cald, amestecând continuu. Adăugăm marţipanul sfărâmat, punem înapoi totul pe foc şi fierbem la foc mediu, amestecând continuu, până când se îngroaşă. Curăţăm merele, scoatem miezul şi feliem fructele în felii subţiri. Topim unt într-o tigaie, adăugăm feliile de măr şi le prăjim la foc mediu. Când au scăzut, le presărăm cu zahăr brun şi le prăjim, până când devin aurii. Alcătuim desertul: rupem pişcotul în bucăţi, le punem în straturi cu merele coapte şi crema de vanilie, apoi punem deasupra cremă şi felii de migdale prăjite.

înapoi la listă