Uscatele cu sosuri dulci

Preparare

Incepem trecand print-o sita faina si praful de copt, adaugam zahar, sare, oua batute si deskovina.
Lucram bine cu mixerul cu ustensila pentru creme, pana ingredientele s-au amestecat.
Adaugam vanilie si schimbam la mixer ustensila cu cea pentru aluat.
Lasam in mixerul pentru 15 min. pana avem un aluat lucios si omogen.
Daca e prea tare adaugam 5\10 gr de apa.
Scoatem aluatul din mixer, acoperim cu folie de prospetime si lasam sa se odhineasca 15 min.
Trecem aluatul prin masina de paste (sau cu sucitorul) pana obtinem niste foi subtiri.
Ca sa pregatim crema, primul lucru de facut sa punem un castron in congelator. Taiem batonul de vanilie, punem laptele intr-o cratita, adaugam vanilia, taiem o coaja de la o lamaie, adaugam si laptele si ducem la fierbere, amestecand din cand in cand. Intr-un bol amestecam galbenusul de ou cu zaharul si amidonul de porumb, si batem cu telul. Cand laptele fierbe adaugam in compozitie trecand prin sita in 3 etape. Punem din nou pe foc compozitia pana avem o crema densa. Scoatem bolul din congelator, punem crema in bol pentru a se raci.
Pornim uleiul la o temperatura de 170 sau 180 grade, prajim si creem farfuria

înapoi la listă