Varză coaptă

Preparare

Tăiem varza în felii, având grijă să rămână împreună și să nu se desfacă. Nu tăiem tulpina, ci doar îndepărtăm capătul foarte lemnos.

Încălzim puțin ulei și puțin unt într-o tigaie mare, adăugăm feliile de varză și le prăjim pe ambele părți până când se rumenesc frumos. Le condimentăm cu sare și cu piper.

După ce s-au rumenit, scoatem varza din tigaie, o așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și o coacem la cuptor la 180 de grade Celsius, până când este complet fragedă.

Pentru firimituri, amestecăm untul topit rămas în tigaie cu firimiturile panko, cu parmezanul ras și asezonăm cu coaja rasă de la o lămâie, câțiva fulgi de ardei iute și semințe de coriandru măcinate grosier într-un mojar și cu puțină sare.

Punem firimiturile peste feliile de varză înmuiate, le presăm și le dăm din nou la cuptor timp de 7-8 minute, pentru a rumeni firimiturile.

Asezonăm smântâna cu sucul de la lămâie, cu un cățel de usturoi ras fin, boia afumată, sare și ierburi aromatice și o servim cu varza prăjită crocantă.

înapoi la listă