Varză creaţă cu năut

Preparare

Tăiem și tocăm tulpinile groase ale verzei crețe. Turnăm uleiul de măsline într-o tigaie, îl încălzim și călim ceapa tocată mărunt, usturoiul și tulpinile de varză creaţă. Condimentăm cu turmeric și harissa.

Între timp, tăiem frunzele de varză în bucăți mici și le adăugăm în tigaie, amestecându-le cu ceapa și baza condimentată. Tăiem în bucăţi mici o felie de lămâie conservată în sare și o adăugăm în tigaie, amestecându-le cu mâncarea. Adăugăm roșiile din conservă și puțină supă de bază și gătim totul la foc mediu-mare, sub capac, până se înmoaie și se îngroașă. Adăugăm doar la sfârşit năutul din conserva scursă, amestecăm și lăsăm să se încălzească.

Servim cu cușcuș sau orez fiert. De asemenea, putem stropi deasupra cu iaurt grecesc scurs și ulei de ardei iute.

înapoi la listă