Varză cu paste

Preparare

Tocăm varza cu un tocător electric până devine foarte fină. O punem deoparte până la momentul utilizării.

Feliem baconul, îl punem într-o tigaie mare cu puțin ulei și îl prăjim până se rumeneşte.

Când s-a rumenit, scoatem baconul și prăjim ceapa, usturoiul și varza tocate mărunt în grăsimea rămasă în tigaie. Le prăjim până se rumenesc, astfel încât varza să fie dulce. Între timp, adăugăm untul, care o va face și mai dulce și mai bogată în aromă. Asezonăm cu sare și piper.

Între timp, fierbem pastele până dau în clocot și punem deoparte o cană din zeama de gătit.

În cele din urmă, adăugăm parmezanul ras fin la baza de varză sotată, amestecăm cu pastele și adăugăm suficientă zeamă de gătit pentru a obține un sos frumos și cremos. Se presară bacon prăjit, se adaugă parmezan ras și puțin arpagic tocat fin.

înapoi la listă