Varză de Bruxelles cu sos chili dulce

Preparare

Într-un mojar din piatră, zdrobim usturoiul și ardeiul iute. Le transferăm într-un vas mic, adăugăm sucul de limetă, zahărul, sosul de pește, oțetul de orez și suficientă apă pentru a obține un sos lichid, dar gros.

Stropim verzele, le tăiem în două, le stropim cu puţin ulei sau, și mai bine, le pulverizăm uşor. Asezonăm cu sare și cu piper și le prăjim într-o friteuză cu aer până devin crocante. Dacă nu aveți air fryer, le putem prăji în 2-3 reprize în ulei încins. Apoi le scoatem pe prosoape din hârtie, le stropim cu puțin sos, având grijă să nu se înmoaie și să rămână crocante, le presărăm cu alune de pădure prăjite și zdrobite grosier sau cu semințe de susan și le mâncăm imediat.

înapoi la listă