Vinete “Alla Parmigiana“

Medie
Medie
Scăzut

Preparare

Se prepara întâi un sos simplu de roșii: într-o tigaie, în ulei de măsline se călește ceapa tăiată mărunt. Se adaugă un cățel de usturoi întreg, se lasă câteva minute până se coloreză și apoi se scoate. Se adaugă pulpa de roșii, busuiocul și se sărează după gust. Se lasă la gătit aproximativ 25 de minute, adăugund eventual un pic de apă caldă. Aparte se taie vinetele felii subțiri de ½ de deget. Se sărează și se lasă la scurs câteva minute, până vor lăsa un pic de apă “amară”. Se elimină apoi sarea în exces și se prăjesc feliile de vinete în uleiul de floarea soarelui și se pun la scurs pe o hârtie absorbantă. Într-o tavă micuță pentru cuptor, se montează în felul următor: la bază se pune întâi un strat de sos de roșii, apoi un strat de felii de vinete prăjite, din nou un pic de sos de roșii, apoi parmezan ras și mozzarella rasă, urmează încă un strat de vinete prăjite și tot așa continuăm de cel putin 3 ori. La sfârșit se pune sosul de roșii și parmezan (fără mozzarella, pentru că s-ar arde in cuptor). Se pune în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, după aprox 5 minute se reduce la 160 de grade și se mai lasă în cuptor aprox 25 de minute. Se servesc calde.

Fotograf Katalin Sándor

înapoi la listă