Pui Întreg Fript, Cu Mere Şi Legume

Ușor
Medie
Scăzut

Preparare

Amestecăm siropul de arţar, muştarul, vinul alb, uleiul de măsline, sarea şi piperul. Asezonăm puiul cu sare şi piper, îl punem într-o tavă, îl ungem cu sos şi îl ţinem în frigider cel puţin o oră sau peste noapte. Tăiem legumele curăţate în bucăţi de 3-4 cm, scoatem cotorul merelor şi al perei. Turnăm un pic de ulei de măsline într-o tavă termorezistentă, punem puiul în mijloc, aranjăm împrejur legumele şi fructele, apoi presărăm peste ele sare şi piper. Stropim totul cu ulei de măsline şi cu un pic de sos. Punem oregano, cimbrişor şi rozmarin proaspăt peste legume şi între ele. Prăjim puiul timp de 45-60 de minute, la 180 de grade, până când e gata. La jumătatea timpului, adăugăm baconul tăiat în bucăţi şi îl rumenim, având grijă să nu se ardă. Îl servim cu garnitură de piure de cartofi.

Fotograf Katalin Sándor

înapoi la listă