Emisiune asociată:

Dóra Havas Si Prajiturile Ei De Vis
1. sezon 16. parte
Preparare
Amestecăm untul cu 200 g zahăr, până când obţinem o cremă, apoi adăugăm siropul de arţar. Adăugăm şi amestecăm oul, bătut în prealabil. Adăugăm la această combinaţie ingredientele uscate, amestecate înainte: făina, praful de copt, scorţişoara, ghimbirul. Apoi amestecăm bine totul. Punem restul de 100 g zahăr într-un vas. Punem în zahăr bile de aluat, cât o jumătate de lingură, le acoperim cu zahăr, apoi le aşezăm într-o tavă căptuşită cu hârtie de copt. Lăsăm o distanţă de 7-8 cm între ele, fiindcă o să crească. Coacem biscuiţii la 170 de grade, în circa 15 minute sunt gata. Îi scoatem din cuptor şi îi răcim pe un grilaj, apoi îi ungem cu gem şi îi lipim.