Piept De Pui Prăjit Cu Salată De Cartofi Noi

Ușor
Medie
Medie

Preparare

Pieptul de pui se presară cu sare şi piper. Uleiul se va încinge într-o tigaie fierbinte şi se va începe prăjirea cărnii de pui condimentate, întorcând feliile la fiecare 30 de secunde. Între timp, se adaugă cimbrişor proaspăt şi piper cu lămâie. Carnea se va prăji până când capătă o crustă aspectuoasă, dar înăuntru încă nu e gata (pentru aceasta, trebuie să se prăjească câte 2 min. pe fiecare parte). Carnea se va introduce cu tigaie în cuptor, la 140 de grade, pentru 25-30 de minute. Cartofii noi se taie bucăţi uniforme, se pun într-o tavă, se stropesc cu ulei de măsline, se presară cu sare şi se pun în cuptorul preîncălzit la 190-195 de grade, timp de 40 de minute, până când devin aurii. Între timp, mazărea boabe se va pune în apă clocotită pentru 5 min., se strecoară şi se pune în apă foarte rece, până când se răceşte. Se va strecura şi se va pune deoparte. Ceapa verde se taie rondele, verdeaţa se taie mărunt, ridichii se vor spăla, se vor curăţa şi se vor tăia felii. Când cartofii sunt gata, se pun într-o oală mare împreună cu uleiul în care s-au copt. Se adaugă mazărea, ceapa verde, verdeaţa, ridichile şi coaja rasă de lămâie. Maioneza se va amesteca cu muştar cu boabe întregi, cu puţină sare, piper cu lămâie, zahăr brun, apoi se adaugă coaja rasă de lămâie şi zeama de lămâie. Se amestecă bine cu toate legumele.

Fotograf Katalin Sándor

înapoi la listă