Emisiune asociată:
Retete Din Toata Europa
1. sezon 12. parte
Preparare
Prăjim pancetta tăiată mărunt în ulei de măsline amestecat cu puţin unt. Adăugăm ceapă albă tocată mărunt şi usturoiul zdrobit. Dăm pe răzătoare morcovii şi ţelina, apoi adăugăm carnea tocată de ambele feluri. Amestecul se prăjește bine, adăugând sare şi piper. Adăugăm roşiile şi turnăm vin roşu şi zeama de oase peste. La foc mic, fierbem timp de minimum 3 ore. Bineînţeles, zeama evaporată se va înlocui. Preparăm sosul beșamel. Prăjim făina în unt topit, apoi fierbem un sos gros, adăugând lapte. Îl condimentăm cu sare, piper măcinat şi nucşoară. Într-o tavă termorezistentă, aşezăm o parte din foile de lasagna. Apoi, foile rămase, carnea şi sosul beșamel amestecat cu brânză vor fi suprapuse pe rând, în straturi. Presărăm mozzarella rămasă şi parmezan ras pe toată suprafaţa. Este foarte important ca lasagna să rămână suculentă. Se coace la cupto,r la 180 de grade, timp de 30-40 de minute.