Emisiune asociată:
Dóra Havas Si Prajiturile Ei De Vis
1. sezon 6. parte
Preparare
Tocăm cu robotul de bucătărie migdalele, cu 50 g zahăr tos, în una-două tranşe, în funcţie de mărimea robotului. Adăugăm la tocătură ciocolata, apoi se toacă iar, pentru ca ciocolata să se mărunţească, apoi se pune totul deoparte. Se amestecă sucul de portocale cu coaja rasă de portocale şi cacaua (se obţine un amestec gros), apoi se pune şi aceasta deoparte. Se amestecă cu robotul de bucătărie gălbenuşurile cu 130 g zahăr şi extractul de vanilie (sau seminţele de vanilie), până când obţinem o cremă de culoare galben-deschis. Adăugăm amestecul de cacao cu portocale şi amestecăm până când dispar cocoloaşele. Se adaugă şi amestecul de migdale şi ciocolată, apoi se amestecă şi aceasta. Se bate albuşul spumă, cu un praf de sare. Când începe să se formeze spuma, se adaugă restul de 20 g de zahăr şi se bate mai departe, până când se obţine o spumă tare. Se amestecă cu grijă spuma de albuş, în mai multe tranşe, având grijă să nu se strice spuma. Se pune totul într-o formă mai mică, cu fundul detaşabil, unsă cu unt, şi se coace la 180 de grade, timp de 30-35 de minute, până când e gata. Se împunge şi, dacă aluatul nu se lipeşte de cuţit, se scoate imediat din cuptor, să nu se usuce ! Înainte de feliere, se lasă să se răcească, fiindcă se fărâmiţează uşor. Se serveşte presărat cu cacao.