Emisiune asociată:

Dóra Havas Si Prajiturile Ei De Vis
1. sezon 9. parte
Preparare
Încălzim cuptorul la 200 de grade. Punem laptele, apa, untul, zahărul şi sarea într-o oală medie şi le fierbem. Luăm oala de pe foc şi adăugăm făina, apoi punem înapoi oala pe foc şi fierbem amestecul la foc mediu, timp de două-trei minute, amestecând continuu, până când se desprinde de peretele vasului şi-l acoperă cu o peliculă subţire. Mutăm aluatul în robotul de bucătărie, îl răcim un pic, apoi adăugăm şi încorporăm pe rând ouăle. Punem aluatul într-un poş şi punem mici grămăjoare de aluat pe o placă de copt, acoperită cu hârtie de copt. Netezim vârful grămăjoarelor cu mâna udă. Le punem în cuptorul preîncălzit. După 15 minute de coacere, reducem temperatura la 160 de grade şi le mai uscăm timp de 20 de minute. Le scoatem din cuptor şi le lăsăm să se răcească. Pentru cremă, amestecăm brânza mascarpone cu crema de alune cu ciocolată şi o punem în poş. Umplem cu ea bilele de profiterol şi le aşezăm pe o tavă. Pentru glazură, amestecăm brânza cu gălbenuşul şi zahărul pudră. Batem puţin smântâna dulce şi o amestecăm cu crema de mascarpone. Acoperim cu ea bilele umplute şi le lăsăm să se răcească peste noapte.