File De Porc Cu Sos De Usturoi

Ușor
Medie

Preparare

Presărăm peste carne sare şi rozmarin tocat. Încălzim ulei într-o tigaie, apoi prăjim repede carnea. Din când în când, o ţinem apăsat, ca să se rumenească. După asta, o punem în cuptor 12 minute, la temperatura de 160 de grade. Într-o cratiță mai înaltă, încălzim zahărul, iar când acesta se caramelizează, adăugăm usturoiul curăţat. Amestecăm bine şi călim usturoiul, apoi îl amestecăm cu smântâna şi cu puţină sare. Lăsăm să fiarbă 20 de minute. Între timp, adăugăm supa şi amestecăm bine. Fierbem sosul până se îngroaşă, apoi îl pasăm cu blenderul. Scoatem carnea din cuptor. O împachetăm în folie de aluminiu şi o lăsăm să se odihnească puţin. Adăugăm zeama de la friptură la sos. Turnăm sosul peste carne. Ca garnitură, putem servi varză fiartă doar cât să rămână puţin crocantă și o călim cu ceapă şi slănină.

înapoi la listă