Emisiune asociată:

Delicii Din Cehia Cu Vendy Și Adam
1. sezon 14. parte
Preparare
La carnea de porc se adaugă 1/2 lingură de zahăr, sare, 100 ml de apă şi se amestecă bine, apoi se pune în frigider şi se lasă până a doua zi. A doua zi, se adaugă ouă, pesmet, făină de patiserie, ceapă tăiată mărunt, usturoi pisat, se presară cu piper, cu puţin boia dulce şi cu oregano proaspăt. Se amestecă totul şi se îndeasă în ardeii curăţaţi de cotor, apoi se pun într-o tavă pentru copt, se toarnă apă deasupra acestora şi se pun în cuptor la 180 de grade, timp de 30 de minute. Se prepară rântaş din untură şi făină albă, se adaugă ceapă tăiată mărunt, foi de dafin, ianibahar, piper boabe, un praf de sare şi puţin zahăr. Se amestecă şi se toarnă suc de roşii, apoi se adaugă pasta de roşii. Condimentele se pot pune într-o strecurătoare pentru ceai, ca să fie mai uşor de scos din sos. Se amestecă totul, se adaugă apă şi se lasă la fiert. După ce s-a fiert, se strecoară, ca sosul să fie cât mai fin.
Fotograf: Katalin Sándor