Bagel (Covrigi Pufoși)

Medie
Ieftin
Multă

Preparare

Amestecăm ingredientele şi le frământăm, obţinând un aluat frumos. Îl acoperim cu un șervet de bucătărie şi-l lăsăm să se odihnească timp de o oră. Scoatem aluatul pe o suprafaţă dată cu făină şi îl împărţim în 14 bucăţi egale. Formăm bucăţi dreptunghiulare, apoi cilindrice. Le răsucim, apoi le lipim capetele, formând inele. Le acoperim şi le lăsăm să se odihnească 10 minute. Într-o oală mare, punem apă la fiert cu o lingură de bicarbonat de sodiu. Punem inelele de aluat în apa clocotită şi le fierbem o jumătate de minut pe fiecare parte. Lăsăm să se scurgă, apoi le punem pe hârtie de copt. Când s-au uscat, le ungem cu ou bătut, le putem presăra cu mac, seminţe de susan sau de in, apoi le coacem timp de 20 de minute,în cuptorul preîncălzit la 200 de grade.

înapoi la listă