Baghetă condimentată cu brânză

Preparare

Amestecăm ingredientele într-un vas: făină, sare, zahăr. Adăugăm untul rece iar după ce am omogenizat compoziția și e sfărâmicioasă, adăugăm și brânza răzuită.
Batem ouăle într-un vas. Adăugăm drojdia în lapte și le amestecăm cu ouăle, apoi amestecăm acestea cu mixul de făină și cu pătrunjelul tocat mărunt și frământăm un aluat flexibil. Dacă nu se adună, vom adăuga câte o lingură de apă rece până obținem un bulgăre de aluat. Lăsăm o oră aluatul la dospit.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade. Împărțim aluatul în două. Întindem cele două jumătăți în formă de dreptunghi de 30×40 cm ( vom avea un aluat subțire) pe care îl vom tăia în fâșii cu un feliator de pizza.
Le ungem cu oul bătut, presărăm peste ele restul de brânză răzuită și le coacem timp de 18-20 de minute. La fel preparăm și a doua porție. Le lăsăm să se răcească și le păstrăm in cutii închise ermetic.

înapoi la listă