Burek la tavă cu spanac și brânză de capră

Preparare

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade. Încingem uleiul într-o tigaie și călim ceapa feliată. Aruncăm peste ea spanacul și-l călim până se veștejește. Ungem cu unt o tavă de 28×20 cm. Aluatul de foietaj îl tăiem la dimensiunea tăvii. Un strat va conține 4 foi. Amestecăm laptele cu iaurtul și cu ouăle și condimentăm cu sare și piper. Foile de aluat le ungem cu unt topit (celelalte foi le acoperim cu o cârpă umezită, să nu se usuce) și așezăm în tavă primul strat: stropim foile cu amestecul de lapte și ouă și punem peste ele jumătate din cantitatea de spanac cu ceapă. Vom avea trei straturi, deci împărțim umplutura în două și amestecul de iaurt cu ouă în trei. Urmează încă un rând de aluat uns cu unt, lapte, spanac. Pe acest strat mai sfărâmăm brânza feta. Deasupra mai vine un strat de aluat. Laptele rămas îl turnăm peste ultimul strat și presărăm semințe de susan sau semințe negre de ceapă. Punem tava la copt pentru 35-40 de minute. Servim felii călduțe.

înapoi la listă