Caponata – ragut de vinete sicilian

Preparare

Călim ceapa tăiată mărunt într-un vas mare, cu pereți groși. Adăugăm țelina apio tăiată feliuțe, ardeii de California tăiați cubulețe și le mai călim împreună câteva minute. Turnăm apoi bulionul, adăugăm stafidele, fără să le ținem la înmuiat înainte, respectiv caperele limpezite. Adăugăm sare și piper. Lăsăm să fiarbă înăbușit sub capac. Punem apă la fiert într-un vas, punem sare și, când începe să fiarbă, adăugăm vinetele tăiate cubulețe, cu coajă cu tot, și lăsăm să fiarbă 5 minute. Vinetele moi, strecurate de apă, le punem în sosul de roșii cu legume și le lăsăm să fiarbă împreună 1-2 minute. La final, adăugăm 2 linguri de oțet din vin, potrivim de sare și piper, un pic de zahăr de trestie-de-zahăr și chili.

înapoi la listă