Chakapuli vegetarian – cartofi cu sos de agrișe și ierburi aromatice

Preparare

Călim ceapa în amestecul de unt cu ceapă verde și adăugăm ierburile aromate. Turnăm peste ele vin alb și supa de bază și le lăsăm să fiarbă aproximativ 10 minute. Adăugăm cartofii curățați (la începutul verii, cartofi noi) și-i fierbem 10 minute. Între timp facem piuréul de agrișe (se poate prepara chiar cu o zi înainte): fierbem 10 minute agrișele congelate în 150 ml de apă până se destramă. Adăugăm sare, un cățel de usturoi și puțină miere sau zahăr, iar cu un blender și o legătură de mărar preparăm piuréul. Piuréul de agrișe îl amestecăm cu cartofii aflați în fierbere și îi lăsăm să fiarbă împreună 10 minute până se înmoaie bine, lăsăm să se răcească puțin și chiar înainte de servire, adăugăm ierburile aromatice rămase (câte o legătură de leurdă, tarhon, coriandru) tocate mărunt.

înapoi la listă