Chiftele De Cartofi

Ușor
Ieftin
Multă

Preparare

Cartofii fierţi în coajă şi zdrobiţi se amestecă bine cu făină, untură şi ouă. Se adaugă sare şi se condimentează cu piper şi cu mărar proaspăt, tăiat mărunt. Se modelează două feluri de chiftele. Chiftele mai mici, la supă, şi mai mari, pentru aperitiv. Se pun la fiert în apă clocotită timp de 5-6 min., apoi, chiftelele mai mari, după ce se strecoară, se pun la prăjit în puţin unt. Se amestecă uleiul de măsline cu zeamă de lămâie, muştar, sare şi piper măcinat, şi acest sos se va turna peste diferitele sortimente de salată. Deasupra se aşază chiftelele prăjite, iar după gust, se poate presăra cu slănină englezească prăjită şi tăiată cubuleţe.

Fotograf: Katalin Sándor

înapoi la listă