Preparare
Se bate bine oul și apoi se adaugă 50 ml lapte, cca 100 ml apă, sare şi puțin zahăr. Se amestecă bine până se obține un amestec omogen. Apoi, se toarnă ploaie cca o ceașcă și jumătate de făină, amestecând continuu, până se obține un aluat subțire, ca de clătite. În acest aluat vom adăuga jumătate de legătură de mărar, tocat mare și 2 căţei de usturoi dat prin blender. Se amestecă din nou până se omogenizează. Prin aluat se trec 14-16 ciuperci medii/mari, cărora, în prealabil, li s-au scos cozile, au fost spălate, uscate și călite într-o tigaie fără ulei. După ce au fost trecute prin aluat, se pun la prăjit în baie de ulei foarte bine încins, timp de 2-3 minute. Se servesc cu smântâna care a fost frecată cu un căţel de usturoi dat prin blender și cu 2-3 fire de mărar tocat. Poftă bună și gătiți cu gust.