Colțunași Cu Mozzarella Și Ricotta

Preparare

Întâi se face un sos simplu de roșii. Într-o tigaie se pune uleiul de măsline la încălzit, se adaugă pulpa de roșii, busuiocul și se sărează după gust. Se lasă la fiert aproximativ 15 minute. Aparte, într-un bol se amestecă: mozzarella, urda de vacă și pecorino. Se face un aluat din făina albă, apă rece, sare și drojdia disolvată în lapte călduț. Se lasă la dospit până aluatul crește dublu în volum. Apoi se întinde destul de subțire si se taie în formă de cerc. În mijlocul cercul de aluat se pune la rând: un pic din compoziția de brânză, un pic din sosul de roșii, apoi din nou compoziția de brânză și la sfârșit tot sosul de roșii. Se umezesc marginile cu un pic de apă și se închid în formă de semilună . Se prăjesc în ulei și se servesc calde.

Fotograf Katalin Sándor

înapoi la listă