Cotlet De Porc Cu Os La Tigaie, Cu Piure De Legume Şi Legume Prăjite

Medie
Medie
Medie

Preparare

Legumele se vor tăia bucăţele şi, într-un bol mare, se vor amesteca cu oţet balsamic, ulei de măsline, sare, piper şi piper de Cayenne. Se pun într-un vas termorezistent şi se introduc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 30-40 de minute, până se rumenesc. Morcovii, cepele roşii şi dovlecelul se pun deoparte. Conopida se va mixa cu un blender vertical. Dacă trebuie, se adaugă sare, se va presăra cu piper alb şi cu nucşoară, se adaugă untul şi se va amesteca bine. Se adaugă smântână lichidă până când se obţine o textură netedă şi se continuă mixarea până când crema devine total omogenă. Feliile de cotlet se vor condimenta cu sare şi piper pe ambele părţi, apoi se încinge ulei într-o tigaie şi se introduc la foc intens câte două minute pe ambele părţi, apoi, la foc mediu, se lasă la prăjit încă două minute pe fiecare parte. Între timp, se pune alături şi creanga de rozmarin, precum şi căţeii de usturoi zdrobiţi cu coajă cu tot. La sfârşit, când se dă focul şi mai încet, se adaugă untul şi se prăjesc în continuare timp de un minut, fiind stropite cu untul condimentat, după care se învelesc în folie de aluminiu şi se lasă la odihnit opt-zece minute. Zeama de carne rămasă în tigaie se va fierbe cu puţin unt şi, la servire, această zeamă se va turna peste cotlete. Legumele prăjite se vor pune peste piure.

Fotograf Katalin Sándor

înapoi la listă