Covrigi Pufoși, Cremă De Ton, Cremă De Somon, Cremă Feta

Medie
Medie
Multă

Preparare

Amestecăm ingredientele în 10-15 minute, apoi le împărţim în 8 părţi egale. Le acoperim cu un șervet de bucătărie şi le lăsăm timp de 10 minute să se odihnească. Le întindem într-o formă dreptunghiulară, pe o planşă dată cu făină, apoi le rulăm pe lung. Formăm un cerc şi lipim cele două capete. Le acoperim iar şi le lăsăm la dospit 30 de minute. Între timp, fierbem apă într-un vas, cu bicarbonatul de sodiu. Fierbem covrigii câte o jumătate de minut pe fiecare parte, îi ungem cu gălbenuş, îi presărăm cu mac, seminţe de susan sau de in, ori cu migdale, apoi îi coacem în cuptor, la 180 de grade, până se rumenesc.

Sfărâmăm tonul cu furculiţa şi-l amestecăm cu maioneza şi cu smântâna. Adăugăm ceapa roşie şi arpagicul tocate mărunt, pătrunjelul, caperele mărunţite şi muştarul. Asezonăm cu sare, piper proaspăt măcinat, zeamă de lămâie şi coajă rasă de lămâie.

Sărăm somonul pe ambele feţe şi-l dăm la aburi timp de 8 minute (în coş de bambus sau tigaie acoperită, în puţină apă). Îl lăsăm să se răcească. Îl punem într-un vas şi-l sfărâmăm cu furculiţa. Într-o farfurie, amestecăm untul şi uleiul de măsline, apoi le adăugăm la somonul înăbuşit, împreună cu somonul afumat tăiat în bucăţi, cu zeama de limetă şi cu verdeţurile tocate mărunt. Asezonăm cu puţină sare (dacă e necesar), cu boia afumată şi cu piper alb măcinat. Răcim crema înainte de servire.

Amestecăm cu robotul feta, usturoiul şi uleiul de măsline, până când obţinem o cremă omogenă. Adăugăm smântână, apoi menta tocată mărunt.

înapoi la listă

Setări cookie