Cozonac Cu Portocale Roşii

Ușor
Ieftin
Multă

Preparare

Batem untul şi zahărul cu robotul de bucătărie, până se transformă în cremă, apoi adăugăm pe rând ouăle. Amestecăm într-un vas făina cu praful de copt, sarea şi coaja de portocală rasă. Adăugăm pe rând amestecul de făină şi portocalele la amestecul de unt. Punem aluatul într-o formă de cozonac unsă cu unt şi-l coacem circa 50 de minute, până când e gata, în cuptorul preîncălzit, la 180 grade. Este gata când deasupra e auriu şi, la înţepare, aluatul nu se lipeşte de furculiţă. Scoatem cozonacul din formă şi-l lăsăm să se răcească. Facem un sirop din sucul unei portocale şi două linguri de zahăr (le fierbem până se îngroaşă un pic şi zahărul se dizolvă) şi-l stropim cu lingura peste cozonac. Îl feliem şi-l servim cu îngheţată de vanilie şi sos de căpşuni.

înapoi la listă