Emisiune asociată:
Dóra Havas Si Prajiturile Ei De Vis
1. sezon 13. parte
Preparare
Batem untul şi zahărul cu robotul de bucătărie, până se transformă în cremă, apoi adăugăm pe rând ouăle. Amestecăm într-un vas făina cu praful de copt, sarea şi coaja de portocală rasă. Adăugăm pe rând amestecul de făină şi portocalele la amestecul de unt. Punem aluatul într-o formă de cozonac unsă cu unt şi-l coacem circa 50 de minute, până când e gata, în cuptorul preîncălzit, la 180 grade. Este gata când deasupra e auriu şi, la înţepare, aluatul nu se lipeşte de furculiţă. Scoatem cozonacul din formă şi-l lăsăm să se răcească. Facem un sirop din sucul unei portocale şi două linguri de zahăr (le fierbem până se îngroaşă un pic şi zahărul se dizolvă) şi-l stropim cu lingura peste cozonac. Îl feliem şi-l servim cu îngheţată de vanilie şi sos de căpşuni.