Cremă De Alune

Ușor
Medie
Multă

Preparare

Punem alunele într-o tigaie uscată şi le prăjim timp de zece minute, până când coaja exterioară începe să se înnegrească şi alunele se rumenesc. Le scoatem şi le frecăm cu o cârpă de bucătărie, ca să le curăţăm de coajă. Măcinăm alunele cu robotul de bucătărie, până când vor avea o consistenţă de unt (aveţi grijă, folosiţi robotul în modul puls, ca să nu-i ardeţi motorul). Este important ca alunele să aibă consistenţă de unt. Adăugăm sarea şi zahărul, continuăm să le măcinăm, apoi adăugăm cacaua şi uleiul, după care continuăm să tocăm alunele, să fie mai cremoase şi zahărul să se topească de tot. Într-o oală mică, încălzim laptele şi dizolvăm laptele praf. Topim ciocolata deasupra unei băi de aburi şi o mixăm cu amestecul de lapte. Amestecăm crema de alune cu combinaţia de lapte şi ciocolată, le punem într-un borcan şi lăsăm crema de alune cu ciocolată, adică Nutella de casă, să se răcească.

înapoi la listă