Cremă de spanac georgiană cu nucă și usturoi

Preparare

Curățăm spanacul și-l spălăm foarte bine. Îl blanșăm în apă sărată fierbinte până se veștejește. Îl lăsăm să se răcească și-l strecurăm, ca să rămână pe el cât mai puțină apă. Îl punem împreună cu nucile măcinate, usturoiul, tahini, condimentele și coriandrul mărunțit (sau pătrunjel) într-un blender. Preparăm piuréul. Va avea o consistență cremoasă compactă, dar moale, pe care o putem regla prin adăugarea de nuci măcinate și tahini. Îl turnăm într-un bol mare sau mai multe mici și presărăm deasupra semințe de rodie. Cu același procedeu putem prepara piuréuri și din alte legume, cum ar fi dovleac, cartofi dulci, sfeclă, praz călit sau din frunze verzi (sfeclă bio, frunze de ridichi). Se servește cu pâine sau pită.

înapoi la listă