Emisiune asociată:
Dóra Havas Si Prajiturile Ei De Vis
2. sezon 5. parte
Preparare
Punem într-un vas pireul de castane cu frișca și cu laptele și le încălzim până încep să facă aburi. Le amestecăm bine cu un blender vertical și adăugăm romul. Amestecăm gălbenușurile de ou cu zahăr și sare, după care adăugăm pireul călduț de castane cu frișcă și le omogenizăm.
Crema astfel obținută o turnăm în forme de sufleu și le așezăm într-o tavă cu laterale înalte.
Turnăm în tavă apă fierbinte până ajunge la jumătatea formelor și o punem în cuptorul preîncălzit la 110 grade, o oră jumătate. Sunt gata când se întărește și mijlocul cremelor. Scoatem formele din baia de apă, le lăsăm să se răcească și le ținem în frigider până la servire.
La servire presărăm zahăr peste ele uniform și cu un pistol pentru flambat îl topim până se caramelizează. Le servim imediat.