Crème caramel

Preparare

Turnăm laptele și frișca într-o oală mai mică. Adăugăm semințele de vanilie și păstaia. Le fierbem, le luăm de pe foc și le lăsăm să stea 10 minute.
Într-un vas de mixer amestecăm ouăle, gălbenușurile, zahărul și sarea. Adăugăm laptele cu vanilie în timp ce amestecăm încontinuu. Umplem un vas mare cu gheață, așezăm în el vasul de mixer și răcim crema.
Punem 6 boluri mici într-un vas termorezistent mare. Preparăm un caramel auriu din apă și zahăr pe foc mediu (fără amestecare) într-un vas de dimensiune medie. Îl turnăm în bolurile pregătite astfel încât să acopere uniform fundul lor. Așteptăm să se răcească. Umplem bolurile cu crema răcită și turnăm apă fierbinte în vasul termorezistent, cât să ajungă până la jumătatea bolurilor. Îl acoperim cu o folie de aluminiu și îl ținem 45 de minute în cuptorul preîncălzit la 150 de grade.
Cremele scoase din cuptor le lăsăm să se răcească în vasul termorezistent după care le punem în frigider pentru o noapte. La servire desprindem cu un cuțit crema de marginea bolului și o răsturnăm pe o farfurie.

înapoi la listă