Cremşnit Franţuzesc (Millefeuille)

Medie
Medie
Multă

Preparare

Ungem subţire o hârtie de copt cu ulei, apoi o aşezăm pe o placă de copt, pe care punem foitajul. O ungem şi pe aceasta cu puţin ulei şi o presărăm cu zahăr tos. O acoperim cu o altă hârtie de copt şi o apăsăm cu o altă placă de copt sau cu o tavă. O punem în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 15 minute. O scoatem din cuptor, scoatem hârtia de deasupra, întoarcem foitajul şi presărăm cu zahăr şi această parte. Punem înapoi hârtia şi placa, apoi o mai punem înapoi, în cuptor, pentru zece minute. Apăsăm foitajul cu o placă de copt sau cu o tavă, ca să nu se ridice în timpul coacerii. După ce o scoatem din cuptor, scoatem hârtia şi placa de copt, aşezăm cu grijă foitajul rumenit pe masă şi-l tăiem cu un cuţit ascuţit în dreptunghiuri egale. Pentru cremă, amestecăm într-o oală medie gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia, până când obţinem o cremă albă, la care adăugăm făina şi amidonul şi le amestecăm până când dispar cocoloaşele. Fierbem într-o altă oală laptele, apoi îl adăugăm treptat la amestecul de ouă. Fierbem amestecul la foc mediu, amestecând continuu. Răcim crema, o punem în poş şi umplem foitajele, folosind trei-patru straturi pentru o prăjitură.

înapoi la listă