Crocante cu semințe

Preparare

Amestecăm uleiul de măsline și mierea cu 200 ml de apă călduță. Restul ingredientelor le amestecăm într-un vas mediu, turnăm peste ele apă și le omogenizăm. Le lăsăm să stea 15 minute pentru ca fulgii de secară să absoarbă apa.
Întindem hârtie de copt într-o tavă. Turnăm peste ea mixul cu semințe și le acoperim cu o altă coală de hârtie. Îl întindem cât de subțire putem cu o sucitoare pe toată suprafața tăvii. Preîncălzim cuptorul la 190 de grade.
Scoatem cu grijă hârtia de copt de deasupra, punem tava în cuptor și o lăsăm 15 minute. După asta scoatem tava din cuptor, întoarcem aluatul cu grijă și îl punem înapoi pentru încă 15 minute să fie copt bine și crocant pe ambele părți. După ce l-am scos din cuptor îl lăsăm să se răcească, iar în acest timp va deveni și mai crocant. Îl spargem în bucăți și îl servim cu diferite sosuri sau cu iaurt grecesc.

înapoi la listă