Curry de legume cu lapte de cocos, ghimbir și orez jasmin

Preparare

Călim câteva secunde usturoiul tocat mărunt și ghimbirul răzuit. Adăugăm pasta de curry și curcuma, amestecăm și le prăjim timp de câteva secunde. Adăugăm laptele de cocos, le mai lăsăm să fiarbă câteva minute și condimentăm cu sare și piper. Pregătim legumele: curățăm cartofii dulci și-i tăiem cubulețe, dovleceii îi tăiem la fel, broccoliul îl desfacem. Adăugăm prima dată cartofii dulci, aceștia au nevoie să fiarbă mai mult, iar după 10 minute adăugăm dovleceii și bucățile de broccoli și le mai lăsăm la fiert alte 10 minute, dar să fim atenți să nu le fierbem prea mult, ca să rămână întregi. În această fază, zeama este de consistența unei supe, așa că o vom îngroșa cu puțin amidon. Amidonul alimentar îl amestecăm separat cu apă rece, până la omogenizare, și abia apoi îl adăugăm în sosul aflat în fierbere (fără a-l mai fierbe!). La sfârșit, mai potrivim gusturile cu zeamă de lime, zahăr din trestie, sare după gust (sau sos de pește). Iuțeala o putem regla adăugând pastă iute de curry (cea galbenă nu e iute, doar cea roșie și verde) sau chili proaspăt, respectiv sos de chili. La servire adăugăm coriandru proaspăt, ceapă verde tocată, eventual ulei de chili, chili proaspăt sau felii de lime.

înapoi la listă