Curry din linte roșie

Preparare

Încingem uleiul într-o oală și călim în el ceapa tăiată subțire, ghimbirul răzuit și usturoiul. Adăugăm condimentele: curcuma, chimionul, coriandrul și le amestecăm. Le călim câteva minute după care amestecăm și chili-ul tocat mărunt, fără semințe. Adăugăm lintea roșie spălată, amestecăm și turnăm peste ea laptele de cocos, conserva de roșii și supa de bază (sau apă). Punem sare și piper. Lăsăm să fiarbă sub capac aproximativ 25 de minute până se fierb lintea și se îngroașă. Lintea, din păcate, se decolorează prin fierbere. Verificăm din când în când și completăm cu apă dacă e cazul. Adăugăm și leurda sau frunzele proaspete de spanac curățate și spălate. Le mai lăsăm să fiarbă doar câteva minute până când se veștejesc frunzele. Adăugăm puțină zeamă de lămâie pentru gust și, dacă ne place mai picant, adăugăm și chili. Îl servim cu orez jasmin fiert sau cu pită. E și mai gustos dacă-l lăsăm să stea o zi să se armonizeze aromele.

înapoi la listă