Fleică Umplută Şi Arpacaș Cu Spanac

Medie
Multă

Preparare

Călim o ceapă tocată mărunt în grăsimea obţinută din topirea slăninii afumate tăiată în cubuleţe. Adăugăm usturoiul pisat şi ficăţeii de pui. Amestecăm bine cu chiflele înmuiate în apă, cu oul şi cu pătrunjelul tocat mărunt. Cu ajutorul unui poş, umplem fleica cu acest amestec. Asezonăm fleica cu sare şi piper, presărăm chimen, apoi o aşezăm în tavă şi punem alături restul de ceapă feliată. Stropim cu puţin ulei şi apă, apoi o dăm la cuptor, la 180 de grade, 90 de minute. Între timp, călim cu puţin ulei arpacaşul, îl condimentăm cu sare şi usturoi pisat, apoi completăm cu apă şi supă. Lăsăm să fiarbă, iar când e gata, adăugăm spanacul proaspăt. Punem sosul de lângă fleică într-o oală, adăugăm pasta de roşii, apoi puţină făină şi apă şi-l fierbem până când se îngroașă puțin. La servire, aşezăm carnea feliată pe arpacaș şi o stropim cu sosul de carne.

înapoi la listă