Floricele Condimentate, Cu Caramel

Ușor
Ieftin
Multă

Preparare

Încălzim uleiul într-o oală mare, la foc mediu. Aruncăm în oală două-trei boabe de porumb, acoperim oala şi, când încep să pocnească, adăugăm şi restul porumbului şi acoperim imediat. Când porumbul începe să se expandeze, scuturăm oala şi o lăsăm pe foc, până când pocniturile devin mai rare. Stingem focul şi luăm capacul de pe oală. Între timp, topim într-o oală, la foc mic, untul şi zahărul brun, până când începe să fiarbă. Când zahărul s-a topit, adăugăm sarea şi piperul de Cayenne. Când caramelul cu unt e destul de vîscos, adăugăm bicarbonatul de sodiu. Când porumbul s-a expandat, ungem cu ulei o tavă căptuşită cu hârtie de copt şi turnăm în tavă floricelele, turnăm peste ele caramelul şi le amestecăm.

înapoi la listă