Emisiune asociată:

Bunătăți Din Legume
1. sezon 12. parte
Preparare
Într-un vas mare de mixer amestecăm ingredientele aluatului cu o lingură de lemn sau un tel electric: începem cu brânza cremoasă, untul topit, gălbenușul de ou, zahărul, coaja de lămâie răzuită și sarea. Adăugăm făina cernută și frământăm aluatul. Formăm din el cu pumnul niște bile. Le întindem în formă dreptunghiulare de 30 x 25 cm cu sucitoarea, pe un blat presărat cu făină. Din dreptunghiuri vom decupa 8 pătrate. Punem în mijlocul fiecăruia câte o piersică. Ridicăm cele 4 colțuri și modelăm găluștele. (În această stare se pot congela foarte bine dacă le punem pe o tavă una lângă cealaltă și, după ce au înghețat, le mutăm într-o pungă, altfel s-ar lipi una de cealaltă). Găluștele le fierbem într-o oală mare, în apă sărată. Sunt gata în aproximativ 15 minute și se ridică la suprafața apei. Până fierb găluștele, preparăm untul caramelizat: îl topim într-o oală medie și-l lăsăm să se prăjească 7-8 minute până capătă o culoare maro aurie și are o aromă de nuci, iar bucățile mici de pe fundul vasului se caramelizează. Îl turnăm imediat într-un bol mic. ( Să nu-l lăsăm să stea mult fiindcă se va solidifica!) La servire stropim găluștele cu untul caramelizat și presărăm brânza peste ele. Opțional putem presăra peste ele și puțin zahăr, dar nu e obligatoriu.