Ghiveci À La Dora, Cu Mai Multe Feluri De Ardei

Ușor
Ieftin
Medie

Preparare

Cârnaţii se taie felii şi se prăjesc într-o tigaie. După prăjire, se pun pe un şerveţel de bucătărie. Ardeii capia, ardeiul iute şi ardeii alb-gălbui se vor tăia bucăţi mai mari şi se vor prăji în untura rămasă de la cârnaţi, după care se scot şi se pun deoparte. În tigaie se pune puţină untură în care vor fi înăbuşite feliile de ceapă şi usturoiul, până devin moi. Se adaugă sare şi ardeii alb-gălbui rămaşi, se vor înăbuşi până când se fac pe jumătate, apoi se opăresc roşiile şi se descojesc de pieliţa tare. Roşiile mai mari se vor tăia bucăţi, tomatele tip cireaşă se pun întregi în tigaie, se presară cu boia şi chimen măcinat şi se vor fierbe până devin moi. La sfârşit, ghiveciul se amestecă cu ardeii prăjiţi, se sparge deasupra un ou întreg şi se pune amestecul pe foc până când albuşul se va coagula, dar gălbenuşul rămâne moale. Se adaugă şi cârnaţii prăjiţi, tăiaţi felii.

Fotograf Katalin Sándor

înapoi la listă