Emisiune asociată:

Bunătăți Din Legume
1. sezon 11. parte
Preparare
Turnăm apă fierbinte peste bulgurul presărat cu sare și-l lăsam să stea acoperit 10 minute, se va înmuia și nu mai necesită fierbere. Cartofii dulci îi coacem întregi, îi lăsăm să se răcească puțin după care îi sfărâmăm și condimentăm cu sare și piper. Îi amestecăm cu bulgurul și acest mix va fi aluatul plăcintei. Pentru umplutură caramelizăm la foc mic ceapa feliată după care adăugăm condimentele. Aruncăm peste ele ciupercile feliate și le călim până se evaporă toată zeama. În acel moment adăugăm lintea și pătrunjelul. Ungem cu ulei un vas termorezistent rotund (o tavă sau un vas de jena) și așezăm în el jumătate din aluatul compus din bulgur și cartofi dulci. Punem peste el umplutura și o acoperim cu cealaltă jumătate de aluat. Îi crestăm suprafața în formă de romburi, o stropim cu ulei de măsline și o coacem în cuptor la 180 de grade timp de 30 de minute. O servim cu salată, iaurt și ierburi aromatice.