Kulajda – supă de păstăi cu hribi și ouă poșate

Preparare

Lăsăm hribii deshidratați la înmuiat în apă fierbinte cel puțin 30 de minute. Dacă avem ciuperci proaspete de pădure e și mai bine, ele nu necesită rehidratare. Călim în unt, sub capac, ceapa feliată cu un pic de sare. Turnăm peste ea supa de carne strecurată, zeama de la ciuperci și lapte. Adăugăm foi de dafin, cartofii tăiați cubulețe, ciupercile și păstăile. Condimentăm cu sare și piper. Lăsăm să fiarbă 12-15 minute până sunt gata cartofii. Frecăm smântâna cu amidonul alimentar până la omogenizare, adăugăm câteva linguri de zeamă fierbinte și o turnăm în supă. Mai punem oțet și puțin zahăr iar la sfârșit, mărarul tocat mărunt. Pentru ouăle poșate fierbem apa într-o oală mare. Când fierbe adăugăm în ea o lingură de oțet. Facem un mic vârtej cu o lingură în apă și spargem în el ouăle. Le fierbem 3 minute până se coagulează albușul, dar gălbenușul rămâne moale. Le scoatem cu o spumieră și le punem în apă rece (sau imediat în supă). E mai ușor dacă le facem unul câte unul. Ouăle pot fi sparte direct în supă, dar rezultatul nu mai e la fel de spectaculos.

înapoi la listă