Lasagna Teramo cu vinete prăjite

Preparare

Încălzim cuptorul la 200 de grade. Clătitele, sosul de roșii și legumele la grătar le putem pregăti dinainte. Pentru a pregăti lasagna, folosim o tavă înaltă de 20×30 cm, unsă cu unt. Începem prin a turna 100 ml de sos de roșii în tavă, peste care punem primele 8 foi de plăcintă, în așa fel încât marginile ei să atârne în afara tăvii. Întindem peste foi jumătate din cantitatea de sos de roșii, apoi jumătate din dovleceii și vinetele prăjite la grătar. Presărăm jumătate din cantitatea de parmezan și împărțim egal pe toată suprafața și jumătate din cantitatea de mozzarella și stropim totul cu jumătate din oul amestecat cu lapte. Acoperim cu alte 4 foi de plăcinte și repetăm straturile în aceeași ordine. Când este gata și al doilea strat, îl acoperim cu 2 foi de plăcintă, după care pliem peste el și marginile. Punem deasupra parmezan răzuit și introducem tava în cuptorul fierbinte pentru 35 de minute. Lăsăm să se răcească un pic înainte de a o felia.

înapoi la listă