Preparare
Linguini se pun la fiert în apă cu sare, până ce devin ușor al dente. În tot timpul acesta, într-un blender se pun 100 g spanac din conservă, 3 fire busuioc, 30 ml ulei de măsline, 5-6 alune coapte, 80 ml smântână vegetală, sare și piper. Se mixează ingredientele până la obținerea unei paste omogene, verzui și catifelate. În paralel, într-o tigaie se încing cca 50 ml de ulei de măsline, în care se călesc 80 g dovlecei tăiați precum tagliatelele, 20 g dovlecel (coajă) dată prin blender nu foarte fin și 3-4 căței de usturoi tăiați rondele subțiri. Se lasă pe foc 2-3 minute și apoi se adaugă pesto-ul de spanac și un pic de parmezan dat pe răzătoarea mică. Se scurg pastele și se adaugă peste sos, încorporându-le. Se așează în farfurie și se servesc cu parmezan și 3-4 fire de pătrunjel tocate mărunt. Poftă bună, și gătiți cu gust.