Medalioane De Porc Gratinate Cu Ciuperci, Roşii, Brânză Feta Şi Slănină

Ușor
Medie
Medie

Preparare

Carnea se bate, se presară cu sare şi cu piper, iar medalioanele se pun la prăjit în ulei (dacă lasă lichid, lichidul se varsă, ca să se prăjească numai în ulei). După prăjire, se pun într-o tavă pentru copt. Peste sucul rămas în tigaie se adaugă ciupercile, sare, piper, puţin usturoi uscat, cimbrişor, sos Worchestershire, sos de soia şi se toarnă apă. Când ciupercile s-au înmuiat puţin, se scot şi se pun peste carne, în tavă. Peste medalioane se adaugă ceapă verde, bucăţi de brânză şi bucăţi de slănină. Se toarnă sosul, după care se pune în cuptor la 200 de grade, timp de aproximativ 20 de minute. Cartofii nu se curăţă de coajă, doar se spală şi se taie felii. Se pun într-o formă din ceramică (sau pe o tavă), se toarnă ulei peste ei, se presară cu amestec de condimente pentru cartofi steak sau pentru grătar. Se pun în cuptor la 200 de grade. Din când în când, se amestecă, pentru a se rumeni bine pe toate părţile.

Fotograf: Katalin Sándor

înapoi la listă