Medalion De Porc Şi Conopidă La Cuptor

Medie
Medie
Medie

Preparare

Dezosăm cotletul, separăm medalionul şi scoatem pieliţa. Împachetăm separat resturile, osul şi cotletul, şi tăiem medalioanele în felii groase cât un deget. Pregătim sosul beşamel. Încălzim untul, prăjim făina şi completăm cu lapte fierbinte, apoi o fierbem şi amestecăm, până dispar cocoloaşele. Condimentăm cu sare, piper şi nucşoară. Presărăm feliile de carne cu sare şi piper, apoi le rumenim rapid în ulei. Le punem deoparte. Tăiem conopida în bucăţi şi o fierbem pe jumătate în apă sărată, apoi le răcim, lăsăm să se scurgă de apă şi le aşezăm peste feliile de carne. Amestecăm sosul călduţ cu un gălbenuş, puţină smântână dulce, apoi o împărţim peste carnea cu conopidă. Presărăm caşcaval ras deasupra şi le rumenim în 6-8 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

înapoi la listă